torsdag 25 februari 2010

Fattigmanskost


Jag kände för att snåla in på lunchen några dagar och var på väg att köpa pasta och pesto. Men väl inne på affär´n tänkte jag om och investerade pesto-slanten i lite vitkål, morötter, persilja och ägg. Det blir ungefär samma kostnad men mycket roligare. I sann gremolata-anda tog dessutom och pressade cironsaft över.

Pasta
Ägg
Hyvlad vitkål
Hyvlad morot
Citron, skal & saft
Persilja
lite olja eller smör
+
Körbärstomater
Riven ost eller avocado

Allt är gjort på 8 minuter efter det att vattnet kokar. Ägget och pastan tar du i samma kastrull va. När ca 2 minuter återstår av koktiden slänger du ner en näve hyvlad vitkål och morot. Häll av vattnet. Blanda med finhackad bladpersilja, citronskal, citronsaft salt och olja. Några körsbärstomater och kanske lite riven ost på toppen!

Observera datasladd i övre hörn.

Inga kommentarer: