torsdag 25 februari 2010

En dipsås!


Syrlig med hetta.

1.5 msk risvinäger
2 msk majonäs
8 körsbärstomater
2 tsk sambal oelek
(+ mynta eller koriander vore gott)
salt

Mixa ihop. Smaka av med salt.

Mungbönsbiffar:
4 dl blötlagda mungbönor
(blötlagda minst över natten, 4 dl avser blötlagd volym)
1/2 gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
1/2 dl sesamfrö
1/2 tsk salt
+
1 näve riven ost
1 finriven riven morot
svartpeppar

Mixa allt i övre kolumnen, blanda sedan ihop med morot och ost. Stek några minuter på varje sida i olja. Lite drygt en matsked per biff.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Fina snacks! Och vilken sås...
Tycker fröken Dill