tisdag 3 november 2009

Kryddig pumpasoppa


Bu!! Jag ville pröva att smaksätta pumpan åt till det kryddiga aningens juliga hållet. Len och lite söt. Mycket god! Dagen efter hade jag färsk koriander till det var också gott.

3 port:
500 gr pumpa
1 morot
1 dl grädde
1/2 apelsin
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
2 dl vin
1 kanelstång
2 stjärnanis
1 grönsaksbuljong
4 dl vatten
salt peppar

Fräs lök och vitlök i olja i kastrull. Tärna pumpa och morot och släng ner, häll på vatten, vin apelsin kryddor och buljong. Låt koka mjukt under lock 1 15 minuter. Fiska upp kanel och anis. Mixa soppan slät. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Låt er väl smaka på denna lena läckerhet!

1 kommentar:

Maria sa...

Vilken trevlig matblogg! Helt i min smak. Soppan ser god ut, jag provade själv att göra pumpasoppa för första gången för några dagar sedan. Fast jag brynte lök och morot med pumpan och hällde i kokosmjölk + ingefära och lite chili och sedan mixade ihop. Spana gärna in min matblogg www.brodbarbonor.com
Hälsningar, Maria