måndag 23 november 2009

Broccoli & koriandersoppa med pocherat ägg


Idag pratade vi om att pochera ägg på lunchrasten och jag blev sugen på att pröva direkt ner i en soppa. Det blev en sådan här, mycket gott med koriander och broccoli.

3 port:
9 dl vatten
1 broccoli stånd
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 lime
3 cm ingefära
2 grönsaksbuljong
muskot
1/2-1 kruka koriander
1 msk socker eller hongung
1 dl grädde
svartpeppar
+
3 ägg

Hacka lök och vitlök - fräs i olja. Släng på broccoli inklusive stjälk och allt skuren i bitar, buljong, lime och grovt riven ingefära. Låt puttra under lock tills broccolin är mjuk. Hacka halva krukan med koriander - tag med hela stjälkarna och släng ner. Mixa helt slätt. Häll på grädde och muskot och svartpeppar. (smaka av om du vill ha mer smak av koriander) Låt soppan puttra och kläck försiktigt ned äggen, på olika sidor av kastrullen så dom inte kladdar ihop. Sjud soppan med ägg i 4-5 minuter. Servera med ett gott bröd eller varför inte som jag: fyllda rostade pitabröd

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Spännande! Broccolisoppor är lite svåra att variera, men detta lät verkligen gott.
Tycker fröken Dill