onsdag 25 november 2009
Baby-spenatpaj med körsbärstomater
För dig som är lite som den här killen.
2 personers middag och 2 lunchlådor:
1 påse babyspenat
en näve körsbärstomater
1 charlottenlök
1 klyfta vitlök
2 dl mat-yoghurt (eller dylikt)
1 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
peppar
valfri ost
+
pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gr smör
salt
Gör pajdeg och förgrädda på 225 grader. Vispa ägg och rör ner mjölk och yoghurt. Finhacka lök och vitlök och rör ihop + salt. Vänd sedan ner spenaten. Fördela i pajskalet, skär körsbärstomaterna på mitten och lägg på toppen, strössla över valfri ost. Grädda i 15 minuter cirka. Servera med en god sallad med tuggmotstånd, jag kan tipsa om rödkål!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Åh det såg väldigt gott ut!!
Måste säga med att du har en jätte bra blogg, har kopierat endel recept som jag tänkt prova TACK ha det bra
Yoghurt i pajen har jag aldrig provat, men det lät väldigt gott, särskilt tillsammans med spenat och tomat!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar