söndag 18 oktober 2009

Provkökets improviserade baklava



Söndag är dagen då man blir sugen på att baka en kaka. Men jag hade inget smör i kylen. Inget socker i skafferiet! Däremot en massa nötter, fröer och visst en bit filodeg som blivit över. Baklavaingredienser! Jag testar lite.

1/2 dl jordnötter
1/2 dl valnötter
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl riven kokos
1 dl flytande honung
några ark filodeg
olja
(jag tror det skulle vara gott med russin eller fikon också)

Hacka upp jordnötter och valnötter grovt. Rosta alla nötter/frön i en torr kastrull, så dom får en anings färg. Häll på honugen och rör ihop.

Klicka ut ungefär en msk av fyllningen på filodegsark och snör ihop till små bollar. Pensla med lite olja under och över. Grädda på bakplåtspapper i ugnen på 200 grader tills dom blir gyllene. Pensla med flytande honung, Enjoy!

Inga kommentarer: