torsdag 29 oktober 2009

Getostsallad med russin och valnötter


Den här salladen åt jag på en strandrestaurang i Barcelona. Vi hade i bästa vilsna turistmanér traskat runt i jaken på en trevlig restaurang men bara ratat och gått vidare med förhoppningen om att hitta något ännu mysigare om hörnet. Det blev allt senare och blodsockret sjönk. Tillslut gav vi upp. Vi tog då första restaurangen som kom i vår väg, vilket var ett strandhak med platsmöbler, turistpriser och avfotograferade menyer. Well well. Jag tog en getostsallad som var mycket enkel men överraskande nog det godaste jag åt på hela resan. Beska valnötter, söta russin och syrlig getost. Mycket bra kombo.

Blandad sallad
tomat
zuccini
morot
rödlök
russin
valnötter (rosta gärna)
getost

+
vinegrette per person:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
salt & peppar

Brödet kan man skära i strimlor och steka i olivolja och salt.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Gott! Min mamma brukar göra några slags glaserade valnötter till chèvresallad. Det är också smaskens. Måste ta reda på hur hon gör!
Hälsar fröken Dill