torsdag 15 oktober 2009

Fänkålstortilla med cream cheese


En mild tortilla som passar till den kryddiga kycklingen.

3 ägg
1 msk vatten
salt+peppar
+
1 liten morot
1/4 fänkålshuvud
3 cm purjo
1 klyfta vitlök finhackad
cream-cheese
+ gärna koriander eller annat grönt

Strimla fänkålen, skala och skär moroten i små bitar. Koka i lätt saltat vatten tills det är mjukt. Häll av och fräs upp i olivolja med purjo och vitlök i någon minut. Tag åt sidan. Vispa ihop omelettsmet. Häll ner i kastrullen med olja på botten. När det börjar stelna i botten fördela grönsakerna. Klicka på några klickar cream cheese. Låt steka på ganska låg värme under lock i några minuter, tills omeletten är fast.

Om man lirkar lite med en stekspade kan man få ut omeletten hel, vilket är snyggt. Vill man snygga till den ytterligare kan man strö lite färsk morot och koriander över.

Inga kommentarer: