måndag 19 oktober 2009
Gräddig tandoori lins- och auberginegryta
Man vill ju hålla sig i form va. Så jag joggar ett par gånger i veckan. Inte sällan används joggingturen till att spåna fram middagsidéer. Man funderar på det ena och det andra tills man hittar exakt det man är sugen på. Idag blev gräddig linsgryta. Lite rivig chilli-pickel till. Mitt i prick!
4 port:
1 gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, finhackad
1 liten aubergine
2 dl röda linser
2 tomater
2 msk tandoorikrydda
1 grönsaksbuljong
2 cm ingefära
1,5 dl grädde
1 msk honung eller socker
1 dl vatten
+
Chilli pickels
yoghurt om man har
+
ris eller bulgur
Lägg linserna i blöt i kallt vatten i 30 minuter. Stek gul lök, lägg åt sidan. Skär aubergine i 1/2 cm tjocka skivor och halvera, stek i olja och salt, tills dom börjar mjukna. Häll på de avsilade linserna, löken och vitlöken samt tandoorikryddan och lite mer olja. Fräs en stund, häll sedan på hackad tomat, grädde, vatten, riven ingefära, honung och smula ner buljongen. Puttra på låg värme i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt citron.
Servera med klick chillipickels och ris eller bulgur + sallad om man så vill.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar