fredag 9 oktober 2009

Filodegsrullar med trattkantareller & parmesan


Ett förslag på hur man kan använda sig av höstens svampskörd. Mycket smarriga tilltugg!

8 st

1/2 liter trattkantareller
1 dm purjolök
2 klyftor vitlök
1 svampbuljong
1/2 burk creme frasiche
1 dl grovriven parmesan
4 filodegsplattor
Timjan

Skär upp svampen så den är i lite mindre bitar. Stek med lök, vitlök i smör. Smula över buljongen så den smälter ihop. Tag av värmen. Rör sedan ner creme fraische och timjan samt riven parmesan.

Halvera filodegsarken. Pensla med lite olja. Lägg på en klick på varje, vik in kanterna och rulla ihop. Grädda tills dom blir gyllene. Sen är det bara att hugga in.

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vilket bra tips, tack! Min frys börjar så sakteliga fyllas upp med årets svampskörd. Många trattkantareller blir det.
Hälsar fröken Dill

Kocken sa...

Låter härligt. Jag tänkte bege mig ut i helgen och se vad man kan finna!

Niklas (Nyfiken på mat) sa...

Ja det där lät verkligen gott och enkelt! Måste testas!