onsdag 7 maj 2008

Risplättar



Detta passar om man har lite ris över från gårdagens middag. Egentligen skulle man kunna smaksätta plättarna hur helst men jag hade precis köpt 1 kilo parmesan (på Vivo 99kr/kg! ) så det fick bli fungera som smaksättare. Lätt och fint en sommardag.

4 dl kokat ris
1 dl riven parmesan
2 dl ärtor majs &paprika mix
1 dm purjolök
1/2 röd chilli
nypa salt
1/2 dl kryddgrönt, persilja eller koriander
1 ägg

Koka ärt-majs-mix någon minut. Finhacka purjo, chilli, riv parmesan grovt. Blanda ihop allt utom det "kryddgröna" mixa lite drygt hälften av innehållet. Blanda sedan ihop med resten och det hackade "kryddgröna". Forma små plättar och stek i lite olja.

Till plättarna åt jag salsa som innehåll bönor, avocado, lök, tomat mm. Lite som "kusinsalsan" som finns här i bloggregistret. Plättarna är lätta så man måste ha något lite matigt till. En bit korv hade nog varit gott också.
Funkar också bra som förrätt med bara lite soja till.

2 kommentarer:

joanna sa...

Vi inspirerades och gjorde risplättar med svamp i går. Lite champinjon och torkad (uppblött) trattkantarell gjorde susen. Mycket gott! Tyvärr hade vi i för många ägg, för den första bara föll ihop, så det blev lite av risomeletter m svamp och parmesan... Ser fram emot nya recept att pröva! Kram Joanna

Kocken sa...

Vad kul! Ris-omelett låter ju gott det också.
Hmm hmmm - kanske går att utveckla?
Hälsar Kocken