måndag 1 mars 2010

Sesam-lax, chutneysås & da wok


Många färger = mycket vitaminer, håll ut i vinterslasket!

2 lax-filéer
1 msk ljus soja
1/2 lime
3 msk sesam
+
Wokgrönsaker tex:
broccoli
morot
paprika
lök
stjälkselleri
+
Sås
1 dl naturell yoghurt
1-2 msk mango chutney
lite riven ingefära
salt & peppar

Skär laxen i kuber. Marinera laxen en stund i lime och ljus soja, häll av marinaden i kopp vid sidan, rulla strössla bitarna med sesam. Stek men inte för länge då blir det torrt och trist.

Ungefär samtidigt: wok: hetta upp en stekpanna med olja, stek på grönsakerna en stund, häll över marinaden som blev över från laxen. Jag hade lite soja på efter också.

Sås: rör ihop.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Wok är inte dumt! Hemma hos mig wokas det också grönsaker av alla de färger.
Hälsar fröken Dill