måndag 7 december 2009

Kesopannkaka med balsamvinäger-inkokt rödlök


Liknar ostkaka litegrann - fast utan sötma. Däremot passar sötsyrlig lökröra på toppen.

2 portioner:
2 dl keso
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
nypa salt och peppar
+
1 rödlök
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl vatten
1 msk socker
1/2 tsk salt
+
1 dl gräddfil

Strimla rödlöken och fräs i olja, häll på balsamvinäger salt och socker och låt koka försiktigt tills den mesta vätskan avdunstat.

Under tiden: Vispa ihop ägg och mjöl, häll på keso och mjölk. Hetta upp en stekpanna med olja. Rör runt och häll på halva smeten. Stek på medelvärme tills ytan uppåt börjar bli fast. Vänd försiktigt och grädda även andra sidan. Sen gör du samma sak en gång till va.

Servera med en rejäl klick gräddfil, en god sallad och kanske lite rostade sesamfrön på topp!

Inga kommentarer: