måndag 14 december 2009

Gör din egen glögg


Gör succé på din glöggbjudning! Denna variant går på ynka 20 minuter.

1 flaska rödvin
2 stjärnanis
4 hela kardemumma kapslar
2 cm färsk ingefära
2 kanelstänger
8 nejlikor
1 apelsin (skalet)
1 dl socker
1/4 dl gin
+
russin och mandlar

Tvätta och skrubba apelsinen. Skala med potatisskalare och strimla. Mortla kardemumman lite lätt. Hacka ingefäran grovt. Tag 2 dl av vinet och koka på låg värme med resten av kryddorna under lock i 15 minuter. Rör sedan ner sockret tills det löser upp sig. Tag från plattan. Häll ner resten av vinet men låt det inte koka upp, låt det bara dra en stund. Häll på gin. Smaka om det är lagom sött och ill man kan man ha i lite mer socker. Sila av - häll upp på flaska. Eller hetta upp för servering. Glycka till!

Varsågod en etikett:

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Glögg med apelsin och ingefära. GOTTT!
Tycker fröken Dill

Anonym sa...

det va en snabbis det - annat mot GPs dunderglögg. Nu efterfrågas bara en gymnasial sockerärtsoppa med pepparrot...kan provköket kanske liva upp ett gammalt recept??

Kram brodden