tisdag 22 december 2009

Julknäcke med kummin och sesam knäcker!


Jag tycker att detta är godare och roligare än knäck.

16 bröd:
5 dl vatten fingervarmt
5 dl rågsikt
5 dl grahamsmjöl + 2 dl till utbakning
1/4 paket jäst
1 generös msk honung
1,5 tsk salt
2 msk kummin
3 msk sesamfrö

Blanda ihop vatten och jäst, honung och salt rör ihop med kummin, sesam och mjölet, bearbeta degen en stund och låt jäsa i en timme under plastfolie.

Dela degen i 16 bitar. Kavla ut till tunna rundlar, i diameter 20-25 cm. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bröden i 3-5 minuter, tills dom får lätt färg. Vänd på dom efter drygt halva tiden. Tag sedan ut och låt svalna på galler. (bra att varva med flera plåtar så det blir löpande plåt!) Om bröden känns mjuka så eftergrädda dem på lite lägre värme i ett par minuter. Det skall vara krispigt och riktigt tunt! Mjukt knäcke blir ingen glad av.

+ smör och god cheddar kanske


Här är min duktiga assistent morsan:

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Wohoo, ett bra knäckerecept! Det ska jag baka på annandagen när vi kan börja frossa på vår julklapp till oss själva, tre ostar av fantastisk kvalitet, men tillhörande drycker.

Massa god jul önskar fröken Dill