onsdag 16 december 2009

Vietnamesisk nudelsallad med kycklingspett


Fliskt och fläscht!

2 kyckling filéer
2 cm ingefära
1 vilök
1/2 tsk salt
Limejuice
+
Glasnudlar
1/5 dm gurka
1 tomat
näve haricot verdes
1 morot
5 cm purjo
+
1 tsk socker (kan behövas mer smaka av)
1 lime
1 msk fisksås
1/2-1 chilli beroende på hetta
1/2 kruka koriander
1 vitlök

Skär kycklingen i mindre bitar. Marinera i finriven ingefära, vitlök, salt och lime. Sätt upp på spetten och stek tills dom är genomstekta.

Nudelsallad: Koka haricot verdes ett par minuter, hyvla moroten och släng ner nån halv minut. Tag från plattan - lägg ner nudlarna och låt mjukna ett par minuter (kokas ej) Häll av allt vatten i durkslag. Låt rinna av väl. Strimla purjo och klyfta tomaten samt hacka gurkan. Blanda ihop allt med lime, fisksås, finhackad vitllök, socker och finhackad koriander. Smaka av så sötma syra och sälta känns bra!

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Vilken härlig sallad! Glasnudlar är så bra på att ta åt sig goda smaker.
tycker fröken Dill