torsdag 24 december 2009
Krispig topping med kanel och kardemumma.
Gott crunch med juliga kryddor, passar att toppa glassen med. Vi tänkte ha det som efterrätt idag med björnbärssorbet och grädde. Jag skall försöka lägga upp ett kort lite senare. Grundreceptet är havrekakor så det kan man baka om man vill också.
1,5 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1/2 socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl russin
1 tsk bakpulver
nypa salt
50 gram smör
1/2 tsk mald kardemumma
1 tsk kanel
Rör ihop allt torrt. Rör ner rumstempererat smör. Smula ut på ett bakplåtspapper. (eller forma kakor) Grädda på 200 grader i ca 10 minuter - var försiktigt så att det inte bränns.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åh låter underbart, kommer definitivt testa!
Skicka en kommentar