lördag 6 juni 2009
Vegobiff-delux och sesam-quinoasallad
Jag fortsätter också att experimentera med vegetariska biffar, den här gången blandade jag ner halloumi och rödbeta i linsbiffarna. För er vegetariska biff-tvivlare tänkte jag radda upp lite argument: Klimatsmart. Gott. Snabbt. Enkelt. Snyggt!
3-4 port:
2 dl röda linser, blötlagda i en knapp timme
1 rödbeta (eller en stor morot)
3 msk gröna oliver
1/2 halloumi
1 tsk salt
1 klyfta vitlök
skvätt citron
peppar
+
2 dl röd quinoa
2 msk japansk ljus soja
2 msk risvinäger (kan bytas mot annan vinäger)
1 msk sesamolja
+
Blandad sallad
+
Klick yoghurt
-
Hur gör man?
Börja med att blötlägga linserna i en timme, kallt vatten.
Under tiden, koka quinoa i saltat vatten enligt anvisningarna, Överkoka inte!
Tillbaka till Linsbiffen: riv rödbetan fint. Mixa ihop med avrunna linser, riven vitlök och salt och citron. Riv halloumi vid sidan, skiva oliverna, och blanda ihop. Hetta upp en stor stekpanna med olja, stek biffarna på båda sidor, först på hög värme så det blir fin yta, sänk sedan värmen och låt eftersteka i 10 min. En biff = ca en halv dl smet. Med en stor panna så får hela satsten plats.
Quinoa igen (medan biffarna steker) Låt rinna av i en fin sil, Blanda sedan ljummen quinioa med sesamolja, vinäger och soja. Rör ner med grönsaker som ruccola, tomat, finskuren purjo, hyvlad morot. The more the merrier!
Servera med en klick yoghurt till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar