söndag 7 juni 2009

Sallad med kyckling och fårost med krämig sesamdressing


Mot sommaren! Sallad passar bra då, lätt och fräscht. Men inget säger ju att den inte samtidigt kan vara smakrik och mättande. Jag brukar för det mesta nöja mig med citron eller en enkel vinegrette men kände idag för att tänka nytt. Något lite krämigare.. Prövade denna variant som blev riktigt lyckad! De rostade sesamfröerna sätter karaktär. Men hallå vad präktigt det här inlägget blev.. Men gott!

Blandat: baby mangold och roman sallad (eller det du gillar)
Paprika gärna flera färger
Suger snaps
Finstrimlad lök
Cocktail-tomater
+
kycklingfilé
(marinad, msk japans soja, tsk sesam, lite riven vitlök, citron)
+
fetaost av god sort
+
dressing (2-3 port)
1/2 dl naturell yoghurt (ej mild)
1 msk majonäs
2 msk sesamfrö
1 msk dijonsenap
1/4 klyfta finhackad vitlök
1 knivsudd sambal
nypa salt
+

Marinera kycklingen i bitar i 15 min. Stek i olja.

Rosta sesamfrön i torr panna. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser,

Sallad: koka suger snaps snabbt i lättsaltat vatten. Hacka upp salladen i valfri storlek.

God kväll!

Inga kommentarer: