fredag 12 juni 2009
Provköket ♥ fastfood #2
Då undrar ni – vad är det där för köttberg?
Det är ju bara mungbönor. Mycket snabblagad mat för den som har lite blötlagda mungbönor att tillgå. Så snabb så att jag (med viss rutin) sätter på plattan det första jag gör när jag kommer in i köket. Under tiden den kommer upp i värme hinner jag göra klart biffen, medan biffen steker hinner jag göra sås och skära upp grönsaker. Swich swoch!
Om det var gott? Mycket!
(Mungbönstips - ta ett paket - blötlägg i 1-2 dagar - sila av - frys in - tag fram efter behov)
Mung och zuccini-biffar
En stabil portion:
1 dl blötlagda mungbönor
4 cm zuccini finhackad
knappt 1/2 tsk salt
svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 liten klyfta vitlök finriven
+
grov fralla - skär ut ngn cm skiva i mitten så det inte blir så brödigt
+
Sås:
3 msk yoghurt eller fil
1 msk majjo
1/2 tsk sambal
lite salt
1/2 tsk senap
aningens riven vitlök, det som blir över från biffen kanske
svartpeppar
+
tomat
gul lök
sallad
ost (jag hade feta)
Tina mungbönorna i en sil, häll över varmt vatten. Hacka upp zuccinin lite. Mixa ihop allt till bifff-smeten. Klicka ut i het panna, ganska riktigt med olja: Varför inte steka på frallan lite också, det gjorde jag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Kul, hörde på Meny i P1 när Maja Söderberg gjorde klimatsmarta mungbönsbiffar. De lätt toppen, men dina verkar ännu godare. Detta ska vi verkligen prova!
Många hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar