söndag 12 april 2009

Soja-inkokt lax och potatissallad a la sesam


Videvidevitt! (fågelsång) Lite mer vårmat!

2 laxbitar
4 msk ljus soja
2 msk äpplejuice (koncentrat)
1 klyfta vitlök
+
4 potatisar
5 cm finstrimlad purjo
1/2 syrligt äpple
näve ruccola
1 morot
1 tsk sesamolja
1 tsk citronsaft
2 krm salt
+olja

Koka potatisen och låt svalna - dela sedan i bitar. Blanda ihop salladen med hackat äpple, tunt hyvlad morot och de andra ingredienserna. Smaka av med salt och citron. Sesamoljan är väldigt smakrik och man kan vara lite försiktig. Man kan ta lite rapsolja om man tycker att det blir för torrt.

Använd en liten kastrull. Sjud laxen på låg värme under lock i sojan äpplejuice med hackad vitlök. Man skall ej späda äpplejuicen. Vätskan täcker inte laxen så vänd på den ngn gång.

Inga kommentarer: