tisdag 21 april 2009
Persiljepestopasta med grillad aubergine/zuccini
Syrlig, salta och tuggiga. De grillade aubergine / zuccinin är inspirerad av en pizza som finns att köpa på Angelos pizzeria på Rosenlundsgatan, Melanzane heter den har jag för mig. Persiljepeston är ett minne från det sena 90-talet å jag ibland gick och fikade på Blå Lotus på Katarina Bangata, där de hade mackor med den här röran på. Smakmaxat!
3 port:
1 hel aubergine
1 gel zuccini
1,5 msk olivolja
1,5 msk vitvinsvinäger
0,5 msk salt
Skär aubergine och zuccini i 1/2 cm skivor, lite på snedden, rör ihop olja salt och vinäger, pensla ena sidan, sätt precis under grillen på 225 grader, tills grönsakerna får färg, vänd och pensla andra sidan. (zuccini tar lite längre tid - man får passa lite på dem så de inte bränns.
Pesto
1/2 dl olivolja
bunt bladpersilja
1/2 tsk salt
1 liten klyfta vitlök, finriven
1 tsk citronsaft
Mixa ihop´et bara. Rör med pastan direkt i kastrullen.
+
Smulad feta eller parmesan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar