torsdag 23 april 2009
Kokos-couscous med limesås
Det var visst bulgur jag använde, men det låter roligare såhär. Biffarna är goda till och enkla att göra, men det kan också räcka med bara cous-cousen om man lägger ner ännu lite mer grönsaker i. Såsen är superenkel och smakar mycket!
3 port:
2 dl bulgur (eller couscous!)
1 dl kokos
1 buljongtärning
5 kardemummakapslar
1/2 lime
1 msk god curry
1 msk olivolja
+
1 broccoli
(eller valfria grönsaker, paprika, purjo, zuccini, lite bönor)
+
Limesås
Burk creme fraiche
Skalet och saften av 1/2 lime
1/2 tsk salt
1/2 tsk flytande honung eller socker
Linsbiff:
2 dl röda linser
1gul lök, finhakcad
2 cm finriven ingefära
1/2 tsk salt
lite chilli
1 liten morot, finriven
+sesamfrö
Koka bulgur med dubbla mängden vatten + buljong+kardemummakapslar. Koka upp och sänk sedan värmen. Rosta kokosen i torr panna, försiktigt bara. Rör ner med bulgur när den är klar. Rör ihop med curry, lime och olja också. Smaka av med salt. Koka under tiden broccolin i små buketter i saltat vatten och blanda ner på slutet.
Under tiden bulgur kokar: Biffarna. Skålla linserna i kokande vatten i några minuter. Häll av vattnet. Mixa ihop lök, ingefära, salt och chilli - så slätt som det går. Blanda ner finriven morot. Häll up en dl sesamfrö i en skål. Klicka småbiffar ner och vänd i fröerna. Stek i lätt oljad panna på medelvärme så det blir fin färg p åbåda sidor. Sänk sedan plattan och låt den eftersteka en stund.
Sås: Riv skalet fint av limen. Blanda ihop med CF och limesaft samt salt och socker.
Bra matlåda!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar