söndag 16 mars 2008
Mungbönsbiffar
Mycket enkelt.
2 dl mungbönor (torra)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl hackad purjo
Sås att doppa biffarana i
1/2 dl sojasås ljus
1 tsk sesamolja
1 nypa torkad chilli
1 tsk honung
1 tsk fisksås
(färsk koriander en kvist )
Låt mungbönorna ligga i vatten i 24 timmar. Sila dem sedan ordentligt & mixa till smet. Finhacka purjo och rör ner, tillsätt salt och vitpeppar.
Klicka ut i små plättar, ngn matsked i varje. Stek med ganska mycket olja, på båda sidor tills dom får färg.
Rör samman ingridiensera i dipsåsen. Köp sesamolja - det är värt besväret!
Går bra att äta som förätt bara som dom är. Servera annars med ris eller nudlar (här stekta risnudlar med gröna bönor) servera sojasåsen separat i lite skål och doppa biffarna. Mums. Skall ätas nystekta! Bon appetit
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar