onsdag 26 mars 2008
Aubergine & svamppasta
Kletig, smetig och smarrig
1 röd lök
2 hg champinioner
1/2 aubergine
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 bit grekisk fårost
1/2 citron
1 grönsaksbuljong
1 tsk asiatisk fisksås
1 msk sweet chili
1 tsk sambal olek
Ett par kvistar koriander
Hacka löken, skär upp champinoner & aubergine
stek ordentligt tills det förlorat vätska och blir mörkt
strössla på paprika i små bitar
pressa i vitlöken, smula buljongen (eller riv om det är en fast variant)
pressa citronen, häll på sweet chili, fisksås, sambal
Häll på 1/2 dl vatten och låt puttra ngn minut
Hacka koriander och strössla över
Servera med pasta eller nudlar (jag satte på pastavatten samtidigt som jag började hacka och steka) Ris funkar också utmärkt till.
Smula lite fårost över och strö lite sesamfrö
(blir 3 måttliga portioner eller 2 stora)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar