tisdag 25 mars 2008

Borstj kryddad med rosmarin


Soppa igen? ja ja. En rödbetssoppa där rosmarinen sätter tydlig karaktär.

1/5 kilo rödbetor
en stor gul lök
2 mellanstora potatisar
1/10 vitkålshuvud (om du har hemma)
1 palsternacka
2 vitlökslyftor
3 grönsaksbuljong tärningar
1/2 halv citron
2 tsk torkad rosmarin
gräddfil till servering
1,5 l vatten

Som topping lite korv eller soltorkad tomat

Hacka alla grönsaker i små stavar - kanske 3 mm tjocka

Häll på vatten /buljong /rosmarin och koka i 15 min

Pressa citron över och finhackad vitlök på slutet

Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick gräddfil (yogurt, creme fraise) hårdstek kryddig korv i tunna strimlor och lägg över eller för vegetarianer (som i detta fall) strimla soltorkad tomat.

Bon appetit!

Inga kommentarer: