Etiopisk curry: berebere. Jag brukar rosta kryddblandningen när jag gör berbere för grytor etc, men i det här fallet rostas ju kryddorna i grillen. Inte dumt alls.
Räcker till 3 filéer
1 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrö
1 tsk torkad ingefära
1 tsk chilli
1 tsk kanel
1 tsk bockhornsklöver
1 tsk basilika
Ett par stjärnanis
Mortla och blanda alla kryddor.
Fattas någon är det inte hela världen.
Marinera kycklingen först i citron, salt, olja och viltök. Vänd
sedan i kryddblandningen. Klart för grillen.
Sedan kan man grilla ostfyllda champinioner också!
Lirka loss foten så långt in som möjligt. Fyll med en smakrik ost,
gärna blåmögel. Jag hade dock cheddar här vilket också var gott.
Sätt på en bit av foten som lock. Grilla på undersidan.
Vi åt en enkel hemodlad sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar