onsdag 30 september 2009

Indisk kål- och kokosgryta i yoghurt


Jag köpte en ny currypasta och prövade denna gryta! Godare än vackert.

2 stora portioner:
Eller en stor (dubbel) handfull finstrimlad kål
En halv gul lök, hackad
1 dl riven kokos
En stor klyfta vitlök, tunt skuren
1 dl gröna ärter
2 cm ingefära
1 dl turk yoghurt
1 grönsaksbuljong
2 msk indisk vindaloo currypaste - eller ngn annan indisk currypaste! (obs ej röd eller grön curry- det är thai)
3 dl vatten
1 msk honung
+
ris, naan papadam
vad man behagar!

Fräs lök, strimlad kål, kokos i 1 msk olja. Häll på buljong och riven ingefära samt vatten. Låt puttra under lock i 10 minuter. Blanda sen ner ärtor och honung och låt koka ngn minut. Tag åt sidan och rör ner yoghurt. Servera med ris, lite färsk koriander och gott med färsk riven ingefära på topp.

Mamma hälsar 8 av 10 i betyg!

Inga kommentarer: