onsdag 16 september 2009

Broccoli-blåmögel-pasta



2-3 portioner
1 stånd broccoli
1 dm purjo
2 klyftor vitlöl
100 gram smakrik grönmögelost
2 dl matyoghurt (eller creme fraische)
salt peppar
+
pasta

Det tar ungefär lika lång tid att koka pastan som att göra såsen. Så sätt på två kastruller samtidigt med pastavatten och vatten för att koka broccoli. Glöm inte att salta vattnet ordentligt! Koka broccolin mjuk med lite stuns kvar. Häll av vattnet. Fräs purjo och hackad vitlök i smör. Lägg ner broccolin och smula över osten. Men spara lite ost att strö över. Rör på låg värme tills osten löst sig. Rör sedan ner yoghurt och värm försiktigt. (kolla om det är kokbar annars kan man bara värma den lite lätt) smaka av med salt och peppar. Eventuellt lite citron. Servera med en god sallad, smula lite ost på topp.
Förhoppningsvis blev pastan klar precis samtidigt. Eller?