torsdag 12 februari 2009
Sesampanerade fiskbiffar med buljongkokt fänkål
Gott med fänkål.
2 port:
1 portionbit fryst lax
motsvarande mängd vit fisk
1 charlottenlök
2 nypor salt
1/2 lime
nypa chilliflakes
1 liten potatis
+
sesamfrö
---------
1 fänkål
1 morot
1 gul lök
+
grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
+
färsk koriander
---------
fårost
eller creme fraiche + lime
Biffar: Mixa halvt tinad fix med finhackad lök, salt lime och finriven rå potatis. smaka av med salt. Forma biffar och doppa i sesamfrö. Stek på medelvärme i 5 min på varje sida.
Skär fänkålen på länden, löken i klyftor, skiva morot. Koka upp 4 dl vatten med buljong & vin och koka på låg värme under lock i drygt 5 minuter - känn så den är mjuk.
Jag hade lite smulad fårost till eftersom det fanns hemma, men creme fraiche rört med lite salt och lime vore nog gott till också. Lite koriander på topp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar