måndag 2 februari 2009

Flygande apelsinkyckling



Flygande Jacob var det tänkt – i egen tappning. Men jag glömde bananerna på ICA och fick modifiera recpetet lite. Apelsin istället för banan och kokosmjölk istället för grädde. Mycket lyckat!

4 port ca:
1 gul lök
2 kycklingfiléer
2 små morötter i bitar
2 vitlöksklyftor
1 apelsin i bitar
Skalet av 1/2 apelsin
1 msk grönsaksbuljong-pulver
1 msk currypulver (en bra sort)
1 tsk paprikapulver
burk kokosmjölk
(ett par champinioner)
1 cm ingefära
+
chilli
salt
+
jordnötter
koriander

Skär kycklingen i mindre bitar och stek så dom får yta men ej blir genomstekta. Lägg åt sidan, bryn lök och vitlök och ev champinioner. Häll ner morot och kycklinge samt kokosmjölk & kryddor. Låt puttra under lock i 10 minuter.Smaka av med salt och chilli. Servera med färk hackad koriander och jordnötter.Koka lite ris eller bulgur till.

Blir ett stort lass som räcker till flera måtlådor.

Provköket ber om ursäkt för dålig bildkvalitet senaste gångerna, kameran är på kontoret och jag glömmer ideligen - mobilkameran är standin.

1 kommentar:

Martina sa...

Låter mycket bättre med apelsin i och det är ju en superkombination ihop med kyckling! Banan i mat är inte min grej..=/Fin bild med=)