söndag 15 februari 2009

Linsbiff med kapris med falsk tabouleh & limesås



Valet stod mellan att laga matlåda eller kolla på Beck film igår kväll, men så har ju TV-4 nyheter vid tio så då var det hela löst.
Jag har redan glömt vad filmen handlade men minnet av min goda lunchlåda still lingers..

3 portioner

Linser:
2 dl röda linser (blötlägg i 1 timme)
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 finriven morot
1 msk kapris
5 soltorkade tomater, hackade
svartpeppar
1 msk sesamfrö

Bulgur:
2 dl bulgur
1/3 paket ruccola
1 tomat eller paprika
citronsaft

Sås:
1 burk creme fraiche
1/2 lime, skal
1/2 lime saft
1 krm salt
nypa socker

Börja med att sätta på bulgur, koka enligt anvisningarna.

Finriv buljongtärningen (så den fördelar sig jämnt) mixa med avrunna (ej kokta) linser, rör ner resterande ingredienser i smeten. Stek i olja på båda sidor i 10 minuter.

Bulgur: Finhacka ruccola, finhacka tomat. Rör ner i den färdiga (gärna lite svalnade) bulgur. Pressa citron över och smaka av med salt.

Sås: Riv skalet av limen på det fina, rör ihop med C-F och limesaft och salt.

Det var det hela! Hanna, mitt söndagssällskap fick en matlåda och hälsar att hon "njöt i fulla drag".

3 kommentarer:

Anette sa...

Supergott, tack för receptet!!

Anonym sa...

Dummaste receptet jag sett, hur är det tänkt att de biffarna ska hålla ihop egentligen?

Kocken sa...

Det håller ihop om linserna bara är blötlagda (dvs ej kokade) innan man steker. Då koagulerar linserna och håller ihop utan problem. Inga ägg eller något mjöl behövs. Inte så dumt!