torsdagen den 7:e juni 2012

Stekt fårost med varm sallad och sötsyrlig sesamdressing



När jag läste nyss i en kokbok om att steka feta så sa det liksom bara klick.

Gott med kombinationen av salt och sötsyrligt.

Stekta grönsaker:
zuccini
turkisk grön paprika
purjolök
körsbärstomat
+
sallad
+
fårost (feta) 1/2 bit per person

dressing
lika delar
olja
citronsaft
japansk soja
honung
sesamfrö

Stek först grönsakerna på hög värme i olja, först zuccini ngn minut, släng sedan på paprika i bitar, sedan tomat och lök lite snabbt. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat med färsk sallad.

Tag sedan ett bakplåtspapper och lägg i den heta pannan, klipp ut en lagom bit för osten. Olja i pappret. Lägg på osten och stek en stund, vänd sedan och stek på andra sidan också - jag tog ett till papper och vände med papper och allt. När osten svalnat lite var det enklare att få med stekytan så den inte fastnade i pappret.

Rör ihop dressing, soja, citron, olja, honung (eller sirap eller socker) och sesam. 



1 kommentar:

Marja sa...

Steka fetaost, vad spännande! Det skulle göra det där lilla extra.


http://bakasockerfritt.blogg.se/