torsdagen den 14:e juni 2012

Sallad med rostad persika och feta med citrondressing



Lottens första salladsskörd för i år! En av många kommande middagar i denna stil.

Per person:

1 persika 
4 körsbärstomater
1/3 fetapaket
blandad sallad
purjo eller annan lök
+
rostade frön (här pumpa och solros)
+
dressing
lika delar citronsaft och olja
samt salt efter smak
och lite - en uns riven vitlök
svartpeppar
ett par kvistar färsk koriander (råkade finnas hemma, väldigt god detalj i maträtten!)

Grilla persikan i 1/4 bitar, efter en stund, lägg in halverade körsbärstomater. Det räcker om den får lite färg, det behöver inte bli genommjukt.

Rosta fröer i en torr panna.

Finhacka koriander, blanda med citronsaft, olja, salt och peppar, samt lite finriven vitlök (bara lite så den inte tar över!)

Testa även

Inga kommentarer: