onsdagen den 27:e juni 2012

Multipesto från balkongodlingen


Dagens tips! Köper du färska kryddor i kruka (sådana där vanliga från affären) kan du planera om det när man klippt ner dom helt. Stoppa ner dem i en lite större kruka med jord runt, vattna – så kommer det upp igen – och igen. Idag skördade jag ett några sådana krukor vilket resulterade i en pesto på oregano, persilja, mynta och basilika. Jättegott. 

Per person:
Blandade kryddor tex:
Oregano, mynta, persilja, basilika, en handfull
en näve blandade solros och pumpafrö (eller annan nöt eller pinje)
en näve riven parmesan
en nypa salt
en dryg msk olivolja
1/4 vitlöksklyfta
1/4 halv lime
svartpeppar

Rosta fröerna i panna så dom får färg. Mixa ihop med allt annat. Om det blir för fast späd med olja eller vatten. Rör ihop pastan med peston. Lite mer ost och fröer på topp.

Gott gott!

1 kommentar:

matmedmera sa...

jag älskar hemgjord pesto