torsdag 5 juli 2012

Kardemummakaka med valnötter

Utmärkt sätt att uppdatera en vanlig sockerkaka. Kardemumma är bland det godaste som finns. Och istället för ströbröd använde jag mortlade valnötter, vilket blev riktigt gott. 75 gram smör 2 ägg 2 dl socker 3 dl mjöl 1,25 dl mjölk 1 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma - gärna som man stöter själv Några valnötter (eller ströbröd) Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Vispa ihop med äggen. Rör ner mjölk. Blanda mjöl bakpulver och stött kardemumma. Smörj en form och fördela valnötssmulorna. Häll på smeten. Grädda på 175 grader, 30-35 minuter. Låt formen svalna lite innan ni vänder på den. Man kan även lossa försiktigt med en kniv i kanterna först. Vi lyxade med grädde och jordgubbar till. Trevlig semester önskar Provköket!

Inga kommentarer: