onsdagen den 22:e februari 2012

En till Vegoburgare på röda linser, sesamfrö och spiskummun


Mer vegobiff! Jag känner att jag vill dela med mig om hur lätt det är att variera vegobiffar smakmässigt, hur enkelt det är fixa och hur gott det blir. Thats all!

För tre pers ca:
2 dl röda linser (torr volym) ska blötläggas några timmar
1 rågad msk sambal olek
1 rågad msk tomatpuré
1 grönsaksbuljong
några kvistar bladpersilja
2 vitlökar
1/2 tsk hel spiskummin
1/2 dl sesamfrö
liten finriven morot
1 nypa salt

Dressing:
3 msk creme fraische
2 tsk sambal
1 tsk kechup
lite paprikapulver
salt
+
ruccola
purjo
fetaost
körbärstomat
valfritt bröd

Blötlägg som sagt linserna, tex innan du går till jobbet. Sila bort allt vatten. Riv vitlök, grovhacka persilja, blanda ihop med tomatpuré, sambal, spiskummin. Mixa så slätt som det går. Blanda sen ner sesamfrö och finriven morot.

Värm upp en stor stekpanna med 2 msk olja. Forma ca 9 biffar och stek på båda sidor. När biffarna får fin färg, sänk värmen och efterstek i 5-10 minuter.

Använd eftervärmen för att steka på brödet lite, och jag stekte även tomaterna, mycket gott.

Dressign - rör ihop och smaka av. Lite sallad och valfri lök är gott med fetaost till.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Testade hemlagade vegobiffar baserade på mungbönor för ett tag sedan. Det blev ganska gott men inte riktigt 100%. Funderar på att testa ditt recept istället, kryddningen och såsen lät toppen!