söndag 16 januari 2011

Rödbetsmuffins


Gullig liten grej.

1 mindre rödbeta
3 dl vetemjöl
50 gram smör
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, gärna grovmortlad (viktigast)
1/2 tsk kanel
1 dl mjölk
+
1/2 paket philadelfia
50 gram smör
1 dl florsocker
vaniljsocker
1 msk citronsaft

Vispa ägg och socker pösigt, smält smör och blanda ner, blanda ihop alla torra ingridenser. Vispa ihop. Finriv den råa rödbetan och blanda ner. Fördela i muffinsformar av valfri storlek, jag smorde dom lite först vet inte om det behövs dock. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Frosting! jag gjorde pga lathet en snabbfuskvariant som inte stelnade, men det ska vara så här egentligen: smält smör, låt svalna, blanda sen ner de övriga ingredienserna och vispa fluffigt. Klicka på muffinsarna och toppa om du känner för det med lite rödbetsstimlor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://fragalunch.blogspot.com/

Kocken sa...

Hej! Vad blir det till lunch?