onsdag 12 januari 2011

Panerad ost med rösti och rödbetstsasiki


Moldauistisk onsdagsmiddag.

Rösti per pers:
1 mjölig potatis
1/2 morot
1/4 gul lök
1/2 tsk salt
peppar
lite grönt kan vara skönt

Tsasiki
3 dl turk yog
1 liten rödbeta
1 litet syrligt äpple
1 liten vitlöksklyfta
salt
peppar

Panerad ost:
jag hade en mjuk mild mögelost men det kan gärna vara en hårdost typ cheddar
1 ägg
mjöl + lite salt
ströbröd, lite kummin

Grovriv morot, potatis, lök, och vitlök. Blanda och salta på ganska bra. Stek i olja, sänk värmen efter en stund till medel. Vänd mycket försiktigt! Låt eftersteka en stund, kanske total stektid drygt 10 minuter.

Ost: skär 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med ägg, doppa i vetemjöl blandat med lite salt. Pensla på en gång till, doppa sedan i ströbröd, eventuellt med lite kummin i.

Tsasisi: Grovriv äpple och (rå) rödbeta, blanda ner en riven liten klyfta vitlök – inte för mycket! Smaka av med Salz und Pfeffer.

♫ BONUS ♫ Lite musik att kocka till Länk ––>

1 kommentar:

Anna sa...

Åh fantastiskt! Och jag som har 1,5 kilo cheddar med kort datum. Här ska paneras!