måndag 5 januari 2009

Trattkantarell & palsternacks-soppa


Sådana här dagar med fantastiskt vinterväder passar soppa perfekt.
Fick dessutom den bästa julklappen - 2 bigpack med torkade trattkantareller.

ca 3 port:

2 nävar torkade trattisar
1 gul lök, finhackad
1 vitlök, finhackad
1 palsternacka, kluven i fyra bitar och strimlad
5 dl vatten eller 4 dl + 1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk soja
1 svampbuljong
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
peppar
+
eller skvätt citron

Fräs lök,vitlök & palternacka i 1 msk olja, mortla den torkade svampen, hälften grovt och hälften ganska fint. Fräs med löken efter en stund. Häll på vatten buljong grädde och kryddor ev vin, koka under lock på låg värme i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Om du inte hade vin kläm över en skvätt citron.

Tack Eva!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Vilken supertrevlig blogg. Jag hittade just hit och fick en massa tips. Vilken lycka att få trattkantareller i present. Jag har något paket kvar i frysen och palsternackor är ju gott så kombinationen måste bli riktigt bra.

Hälsningar från fröken Dill

Anonym sa...

Låter otroligt gott och ser gott ut!