måndag 13 juni 2011

Crêpes med svamp, timjan & parmesan


Middagspånet stod mellan vietnamesisk sallad eller crêpes. Eftersom koriandern på Vivo var i vissnaste laget fick det bli alternativ nr 2. Salladen sparar jag till en annan dag och mumsar i kväll på denna enkla och ganska snabbfixade rätt:

2 portioner:

Pannkakssmet:
1 ägg
1.5 dl vetemjöl
2.5 dl mjölk
salt

Fyllning:
Handfull champinioner
1/2 gul lök
1 klyftta vitlök
mycket färsk timjan
1 dl turk-yog (kan bytas mot c-f eller kesella)
1 dl riven parmesan
salt peppar
lite vinäger
+
ost på topp

Gör du dessa saker parallellt så går det ganska snabbt!

Hacka svamp. Hacka lök och vitlök. Stek på allt mjukt med salt och peppar i en kastrull. Svampen behöver inte vara hårdstekt. Tag åt sidan och låt svalna. Blanda sedan med en tsk vinäger, riven ost, turkisk yoghurt salt och peppar.

Vispa ihop smet. Hetta upp panna med smör och eller olja. Klicka ut 1 dl per lagg. 4 st ska det bli. Stek ngn minut på varje sida.

Fördela smeten jämt på de fyra pannkakorna. Vik in sidorna och rulla ihop. Toppa med lite ost. Gratinera i ugnen på grillfunktionen ett par minuter.

Servera med en sallad till.

Tittut fyllningen!


Överkurs -->

Inga kommentarer: