söndag 31 maj 2009

Baba-ganousholitious!


Kletigt smetigt smarrigt. Röror vill vi ha mera av! Att göra sin egen baba-ganoush är enklare än vad man kan tro. Smaken blir syrlig och lite rökt, krämig.. lyxig!

Hur skall man då äta detta? Till som i detta fall en pastasallad, eller kanske bulgursallad, eller bara som snacks med rostat bröd.

4 port

1 stor aubergine, kluven på längden
1/2 citron
1/2 liten klyfta vitlök, finriven
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
peppar

Alt 1: Grilla auberginen i ugnen tills den skjunker ihop och är mjuk. Gröp ur fruktköttet med en sked. Mixa med mixerstav + olja salt och citron. Smaka av med citron salt och peppar.

Alt 2: Stek auberginen med skinnet ner, tills den sjunker ihop och fruktköttet är mjukt. Det gör inget om skalet bränns. Man kan ha ett lock ovan på stekpanna så hushåller man med värmen bättre. Sen gör du som ovan.

3 kommentarer:

Elin sa...

underbar rubrik :)

Fröken Dill sa...

Verkligt jättegod röra! Det fungerar också med snabbvarianten, köpa grillad aubergin på burk!
Hälsningar från fröken Dill

Kocken sa...

Absolut! Jag brukar bara pressa ner lite mer citron så blir den riktigt delikat!