onsdag 28 januari 2009
Pasta i rosa
Originalet morotspesto klarades av av mina kära vänners 2-årig (med viss projektledning misstänker jag). Tänkte spinna vidare på lite barnvänligheten. Morötterna byts mot rödbetor - då har vi automatiskt en ganska hysteriskt pastasås. Basilika byts mot rosmarin som matchar rödbetor så bra. Knallrosa och god.
Knappt 1/2 kg rödbetor
2 dl cashewnötter
1 burk creme fraishe
1/2 parmesan bit, finriven.
1 tsk torkad rosmarin
1 grönsaksbuljong
Nypor salt
1 msk citron
Koka skalade rödbetor skuren i bitar med buljong, rosmarin och vatten så det precis täcker med en buljong. Koka tills dom är mjuka. Häll av spadet i kärl vid sidan. Mixa sedan ihop C-F, cashew och citron och en nypa salt. Späd till önskad konsistens med buljong - avkoket. Koka upp försiktigt och ta sedan åt sidan, blanda ner parmesanen.
Servera med pasta och lite mer parmesan + kanske några grovhackade cashews?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Spännande, mina barn hade nog reagerat ganska kraftigt på den såsen. Det är dock nyttigt för barn att våga smaka på saker som inte alltid ser ut som det brukar./Martina
Hellå.
Rosa pasta blev dagens middagstips på Din Gata 100,6.
www.sr.se/dingata
tack för inspirerande recept.
givetvis får du full credd för din kreativitet!
tack så mycket.
// ehsan
Det ser spännande ut! Jag tänkte prova att laga det, men jag blir lite förvirrad när jag läser receptet. I ingrediensbeteckningen har du skrivit Rosmarin och i receptbeskrivningen så har du använt basilika. Vad använde du? Jag kan tänka mig att rosmarin är godast ihop med rödbetor...
Rosmarin! (basilika är det i originalet morotspesto..)
wow, verkar ju å smarrigt och kreativt, tack för inspirationspeppen !:)
Det här åt vi igår kväll, det blev verkligen toppengott!
http://www.pickipicki.se/2010/10/en-chockrosa-rodbetspesto/
Måste testa! Men behåller nog basilika. Inte lika förtjust i rosmarin!!
Skicka en kommentar