måndag 7 juli 2008
Amerikanska / Bottniska pannkakor
En variant på amerikanska pannkakor som tillkom på en helgvisit i Bottna, Bohuslän. Egentligen hade receptet lättfil i pannkakorna men det fanns bara vaniljyoghurt hemma (så vi tog det). Blåbär, vanilj, sirap och smör visade sig vara en god kombination. Så gott att vi upprepade oss redan morgonen därpå.
För 4-5 pers
5 dl vaniljyoghurt
5 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk smält smör
1 dl grädde eller mjölk
1-2 dl blåbär & eller hallon beroende av skördelycka och bärtycke
Till servering
lönnsirap
(grädde)
Vispa ihop alla ingredienser, rör ner blåbär sist. Stek i smör några minuter på varje sida, ca 1 dl är per pannkaka. Ät direkt efter varje lagg är klar, pannkakorna sjunker ihop lite efter en stund. Godast nygräddade! Man kan gärna turas om eftersom det tar en stund att steka upp hela smeten.
Credit till Emma för blåbärsplock och Karin för alternerade stekning, Sara för bra val av frukostgrejer hemma, samt alla andra för god aptit.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar