torsdag 8 april 2010

Tom-yum-fiskbiffar med ljummen sallad


Kvidevitt! Den här rätten passar en vårdag som denna. För första gången jag kan fota middagen vid halvsju med naturligt ljus. Biffarna blev mjuka, smakrika, mycket goda. Pröva!

2 portioner:
1 st pangasius eller annan vit fiskfilé
1 laxfilé-bit
1 msk tom yum paste (får ej missas)
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk grädde
1/4 citron
1 msk sesamfrö

och

2 nävar haricot verdes
1 stor morot
3 cm purjo
1 avocado
1 msk olja
1/2 citron
salt

Tina lax och pangasius tills dom är halvmjuka, hacka lök och pressa vitlök, mixa ihop med grädde, tom yom och citron. Tom-yum pasta jag använde innehåller salt, men smaka av smeten om det behövs lite mer. Hetta upp en stekpanna och klicka ut 6 biffar. Strö sesamfrö över. Vänd efter några minuter, stek tills dom får fint färg.

Sallad: Koka haricot verdes någon minut släng sedan ner fint skuren morot och koka ytterligare någon minut. Häll av i durkslag. Finhacka purjo blanda ner, skär upp avocado och blanda ner försiktigt. Toppa med citron olja och salt.

Så här ser pastan ut, kan köpas på laos market på hornsgatan 85 och säkert massa andra asiatiska livs:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser väldigt gott ut, men var hittar man Tom-yum-pasta?
Hur smakar det?
Fiskbiten

Kocken sa...

Hej!

Ja dom här biffarna är faktiskt supergoda.

Tom Yum finns att köpa i asiatiska livs. Det är en pasta med citrongräs, lime, chilli, koriander bland annat. Mycket smak på lite yta. Gott i soppor och wokar också.

Ett par amdra recet: http://provkoket.blogspot.com/2009/09/tom-yum-rakor.html

http://provkoket.blogspot.com/2009/09/tom-yam-wok-med-kokos.html

Lycka till!

Fröken Dill sa...

Mummms! Asiatiska fiskfärsbiffar är toppen! Jag kan tänka mig att pikant Tom-yum-pasta är helt rätt som smaksättning.
Ska testas!
Hälsar fröken Dill