onsdag 19 augusti 2009
Fisksoppa med fänkål & saffransaioli
Den här är till pappa.
2-3 port
1/2 fänkål
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 burk hela tomater
(+2 burkar vatten)
1 tsk fänkålsfrö
1 fiskbuljong
1/2 grönsaksbuljong
några skivor citron
150 gram lax i bitar
150 gram vit fisk i bitar
dill
svartpeppar salt
+
2 msk majjonäs
1 msk creme fraische
saffran (ca 1/3 paket smaka av)
-
Rör ihop yoghurt, majjo och lite saffran och låt stå ihop sig.
Klyv köken på längden, strimla på längden. Strimla fänlålen. Fräs lök och fänkål och fänkålsfrö i olja tills det mjuknar. Häll på tomater, och två burkar med vatten klipp upp dom i mindre bitar. Lägg till fiskbuljong, finhackad vitlök och några skivor citron (med skal) och lite dill. Koka under lock på mellanvärme i 15 minuter. Smaka av med salt Lägg sedan ner färsk eller tinad fisk och koka försiktigt, bara ett par minuter.
Servera med en klick av saffransaiolin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Fisksoppa är verkligen underksattat! Det är ju så otroligt gott. Jag gjorde en i måndags och jag blev inte besviken då heller :)
Fänkålsfrö i fisksoppa! Listigt - det ska jag testa.
Hälsar fröken Dill
Skicka en kommentar