onsdag 19 augusti 2009

Fisksoppa med fänkål & saffransaioli


Den här är till pappa.

2-3 port

1/2 fänkål
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 burk hela tomater
(+2 burkar vatten)
1 tsk fänkålsfrö
1 fiskbuljong
1/2 grönsaksbuljong
några skivor citron
150 gram lax i bitar
150 gram vit fisk i bitar
dill
svartpeppar salt
+
2 msk majjonäs
1 msk creme fraische
saffran (ca 1/3 paket smaka av)

-

Rör ihop yoghurt, majjo och lite saffran och låt stå ihop sig.

Klyv köken på längden, strimla på längden. Strimla fänlålen. Fräs lök och fänkål och fänkålsfrö i olja tills det mjuknar. Häll på tomater, och två burkar med vatten klipp upp dom i mindre bitar. Lägg till fiskbuljong, finhackad vitlök och några skivor citron (med skal) och lite dill. Koka under lock på mellanvärme i 15 minuter. Smaka av med salt Lägg sedan ner färsk eller tinad fisk och koka försiktigt, bara ett par minuter.

Servera med en klick av saffransaiolin.

2 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Fisksoppa är verkligen underksattat! Det är ju så otroligt gott. Jag gjorde en i måndags och jag blev inte besviken då heller :)

Fröken Dill sa...

Fänkålsfrö i fisksoppa! Listigt - det ska jag testa.
Hälsar fröken Dill