lördag 9 mars 2013

Varm macka med persiljepesto och fårost




Salt, syrligt, sött, järnigt & krispigt i årets första balkonglunch.

Per pers (2 mackor)
En rejäl näve bladpersilja
1 msk olja
2 nypor salt
en tsk pressad citron
näve körsbärstomater
fårost
gott bröd

Jag rostade brödet lätt i brödrost först - för maximal krisp.

Det är enklare om man grovhackar persiljan först. Mixa sedan slätt med olja och citron och salt. (Kan vara svårt att komma åt det som ligger i botten, ett tips är då att mixa på sniskan och vrida skålen då och då)

Bred persiljeröran på de lätt rostade bröden. Klyv tomaterna och strö över. Toppa med fårost. Grilla högst upp i ugnen i någon minut tills osten får lite färg.

1 kommentar:

A.L.M. sa...

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com