onsdag 18 januari 2012

Glasnudelsallad med lime och koriander, sesamscramblade ägg


Nudelsallad är gott och flott. I brist på tofu eller något annat tuggigt eller smakrikt funderade jag om man kunde lyfta upp ägg smakmässigt. Jag prövade att scramla dem med sesamfrö och vitlök samt toppa med asiatisk chilisås.

Per pers:
1 näve gladnudlar
1/2 tomat
bit gurka
bit morot
(även sallad och lök hade kunnat vara gott)
2 tsk fisksås
ett par nypor socker
koriander
1/2 lime
liten bit chilli
skvätt sesamolja
+
ägg
1 tsk sesamfrö
1 klyfta vitlök
asiatisk chillisås, en sådan här med tupp på -->

Koka upp vatten och häll över nudlarna. Låt mjukna i vattnet i några minuter (smaka så det är hyfsat mjukt) Sila av vattnet. Blanda med hackad koriander, fisksås, socker, limejuice och sesamolja. Låt stå och dra! Smaka av. Antagligen är det gott med ännu lite mer lime, socker och salt fisksås.

Finstrimla gurka, hyvla/strimla morot, klyfta tomat. Blanda med nudlarna.

Ägg: tag mycket olja i en panna, finhacka vitlök stek vitlök och sesamfrö en liten stund tills dom börjar få färg, kläck då ägg över och rör lite försiktigt, salta!

Toppa nudelsalladen med ägg-röran och strila (vilket ord söker jag?) över chillisåsen. Det är pricken över i:et.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ägg igen! låter intressant, även för en mat-konservativ som mig. sesam är ju väldigt gott. hmm. där fick jag ngt att tänka på.
/ grannen

Fröken Dill sa...

Glasnudlar suger upp andra smaksättningar så gott. Svårgillar!

NinaS. sa...

Vilken bra idé! Måste prova att sesamscrambla äggen, låter och ser jättegott ut..