torsdag 10 november 2011

Mjuka tacos med kyckling



På den lilla nyöppnade mexaren Fogón del Taco--> finns lunch och middag i form av mexikansk snabbmat. Tacos, burritos, quesedillas och sånt! Något man länge saknat på den Stockholmska matkartan (förutom La Neta). Häromdagen prövade jag mjuka tacos med olika fyllingar, bland annat en god med kyckling:

2 portioner:
1 kycklingfilé
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 tomat
1 msk sambal olek
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprika pulver, köp här -->
salt
färsk koriander
+
limejuice
ost
gräddfil
avocado

Mjuka taco-bröd: Jag gjorde egna i stekpannan med mix av majs / vetemjöl. Minns inte proportinerna men här är ett recept:
http://receptfavoriter.se/recept/vetetortillas-hembakta.html

Koka kycklingfilén i lätt saltat vatten. Under tiden stek upp hackad lök, riven morot, vitlök, krydda med spiskummin och paprikapulver, sambal olek och häll äventuellt ngn msk vatten för att det ska mjukna helt.

Tag upp kycklingen och låt den svalna. Riv loss tunna strimlor av kycklingen. Blanda ner den och hackad tomat i lök/morotsblandningen och stek på några minuter. Smaka av med salt, lime och sambal. Klipp färsk koriander över.

Servera med gräddfil, avocado och mycket riven ost! Samt lite extra lime om man vill boosta på det vist.

Bonus. Här är ett alternativt recept! -->

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Hemgjorda taco-bröd är verkligen toppen!