söndag 28 augusti 2011

Chokladtårta med körsbär


På bakgården till mitt bostadshus finns ett stort körsbärsträd. Bären är mörka – söta och bittra. Mycket goda. Ingen verkar plockar förutom jag! För några veckor sedan hade vi ett liten lottkalas och då bakade jag en tårta, späckad med choklad och körsbär:

200 gram mörk choklad
175 gram saltat smör
1,5 dl mjöl
3 ägg
2 msk socker
ett par nävar urkärnade körsbär
+
100 gram mörk choklad
1 msk florsocker
3 msk smör
+
Körsbär

Smält först smör och sedan uppbruten choklad däri. Rör ner mjöl och socker. Vispa upp ägg och blanda ner. Rör ner körsbären. Smör/ströbröa en kakform, gärna med löstagbar kant. Grädda på 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner smör och socker. Bred glasyren på kakan och garnera med lite färska körsbär.

Lottkalas/dag:

Lottkalas/natt:

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Det finns knappt något bättre än surkörsbär! och med choklad - mums!